Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Παρουσίαση αποτελεσμάτων Συμμετοχικού σχεδιασμού

Αγαπητοί γονείς,
η συνάντηση της Τετάρτης 6/4/2016 με θέμα τη παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος του δήμου «Συμμετοχικός σχεδιασμός για την ανακατασκευή προαυλίου 7ου Δημοτικού, 13ου Νηπιαγωγείου και Αρτέμωνος» από την ομάδα που το ανέλαβε, έγινε παρουσία γονέων, των νηπιαγωγών του 13ου Νηπιαγωγείου, του Διευθυντή καθώς και εκπαιδευτικού του 7ου Δημοτικού, της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κα.Πετσατώδη και του Δημάρχου κ.Σταθόπουλου. 
Τα αποτελέσματα ήταν ένας συγκερασμός των προτάσεων που υπήρξαν από γονείς, δασκάλους και φυσικά των παιδιών. Μια γενική εικόνα μπορείτε να δείτε στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες. Γενικά υπήρξε πρόβλεψη για ασφαλή επίστρωση του προαυλίου, επισκευή των κάγκελων, προσθήκη περισσότερων φυτών, τοποθέτηση ελαφρών στεγάστρων, χρήση χρωμάτων, αλλαγή της φύσης και της χρήσης της οδού Αρτέμωνος με τοποθέτηση περισσότερου πρασίνου, δημιουργία χώρου με καθίσματα.
Επειδή όμως τα σχέδια δεν αρκούν, προχωρήσαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι σε ερωτήσεις σχετικά με την υλοποίηση του. Ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκαν παρουσία όλων ότι το έργο θα ξεκινήσει μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Μέχρι τις αρχές του Μαΐου θα έχει εκπονηθεί η τελική τεχνική μελέτη ώστε να γίνει ο διαγωνισμός του έργου. Για τη πεζοδρόμηση της οδού Αρτέμωνος θα υπάρξει άμεσος χαρακτηρισμός της ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας και σε δεύτερη φάση ως πεζόδρομος (απαιτεί διαφορετική χρονοβόρο διαδικασία). Παρόλα αυτά η τεχνική μετατροπή του δρόμου σε πεζόδρομο θα προχωρήσει κανονικά! Ζητήσαμε συνεχή ενημέρωση από το δήμο για όλες τις φάσεις του έργου.

                Η γενική μας αίσθηση είναι ότι η δέσμευση του Δημάρχου και  της Αντιδημάρχου παρουσία τόσων εμπλεκομένων είναι πραγματική. Μένει να το δούμε στη πράξη, γιατί δεν αρκεί μόνο η πρόθεση αλλά κυρίως τα έργα! Εμείς ως ΔΣ του συλλόγου παραμένουμε σε εγρήγορση και ελπίζουμε με τη νέα χρονιά να έχουμε τους χώρους λειτουργικούς και όμορφους για τους άμεσους χρήστες τους. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!